Kick-off FANN was groot succes

Op 25 maart 2017 was de kick-off meeting van FANN oftewel ‘Female Autism Network of the Netherlands’. Dit is een landelijk interdisciplinair netwerk voor professionals (behandelaren zoals psychologen en psychiaters, en onderzoekers) die zich inzetten voor de verbetering van diagnostiek en behandeling van meisjes en vrouwen met autisme. Ook ervaringsdeskundigen nemen deel aan dit netwerk. De leden van FANN zijn allen expert op het vlak van autisme bij meisjes en/of vrouwen.

FANN @kick-off_groepsfoto

FANN groep @kick-off meeting

Tijdens de kick-off, bij het Rode Kruis te Utrecht, was er een inleiding door dr. Els Blijd-Hoogewys (voorzitter FANN), gevolgd door een boeiende lezing van de vermaarde dr. Judith Gould (NAS Lorna Wing Centre for Autism, UK) en ten slotte drie pitches van de bestuursleden, over autisme en emotieregulatieproblemen door dr. Audrey Mol, over autisme en eetproblemen door dr. Annelies Spek en over autisme en verslaving door dr. Patricia van Wijngaarden-Cremers. Het was een inspirerende eerste bijeenkomst.

Er waren 24 leden aanwezig bij de kick-off, waarvan 3 ervaringsdeskundigen. Er waren behandelaars uit zowel de kinder-GGZ als de volwassen-GGZ aanwezig. Er waren ook meerdere onderzoekers aanwezig.

Foto’s door Marleen Bezemer

Klik hier voor meer informatie over FANN

door blijdhoogewys

6 reacties op “Kick-off FANN was groot succes

 1. Hier ben ik erg blij mee. Die momenteel een onderzoek naar vrouwen met autisme/Asperger in Amsterdam. Het rapport is begin mei gereed en gemaakt in opdracht van het ministerie van VWS. Het gaat om de ervaringen van 15 vrouwen met oa de hulpverlening. Ik kan jullie tzt een exemplaar mailen. begeleid een zelfhulpgroep van vrouwen met autisme in Amsterdam. Laat maar weten waar ik het naar toe kan mailen.

 2. Ik ben 58 jaar en heb sinds 5 jaar de diagnose ASS na een leven lang overleven.
  Eindelijk een netwerk gericht op vrouwen met autisme! Wat ik me afvraag als ik de foto’s bekijk of er ook experts uit Breda deelnemen. Ik krijg de indruk van niet terwijl daar een shipload aan ervaring in huis is vergeleken bij de regio Amsterdam/Amstelveen waar ik nu woon. Daar is de hulp en kennis: armoe troef.
  Dus jullie kennis is hier hard nodig voor de vele vrouwen die dit nodig hebben en niet krijgen, simpelweg omdat het er niet is. Ik hoop dat de vrouwen met autisme ook daadwerkelijk positieve effecten gaan merken van jullie netwerk. En ik maak deel uit van de zelfhulpgroep hierboven genoemd en heb ook meegedaan aan het onderzoek. Ook ik ben te allen tijde bereid om mijn ervaring te delen.

  • Beste Hetty,
   Je mag professionals altijd op dit initiatief wijzen. Als ze veel weten van ASS bij meisjes/vrouwen, zijn ze zeer welkom om de kennis op een nog hoger niveau te brengen, via onze tweejaarlijkse bijeenkomsten. Voor professionals die nog weinig weten over ASS bij meisjes/vrouwen, raad ik aan ons te volgen via de website, daar zijn dan ook sheets en zo te vinden. Op termijn zullen we ook wel een landelijk symposium organiseren, verwacht ik.

 3. Ik zou graag in contact komen met zorgprofessionals die zich specialiseren in de diagnose en behandeling van autisme bij vrouwen. Kunt u mij wellicht een aantal adressen en/of namen geven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s