Module ‘Autisme in de partnerrelatie’ is vanaf nu beschikbaar in Therapieland

Therapieland_Autisme in de partnerrelatie

Anja Talboom en ik hebben recent de e-health module ‘Autisme in de partnerrelatie’ ontwikkeld. Deze is gebaseerd op ons boek ‘ASS bij je man, wat dan?’. In dit boek beschreven we een Partnercursus voor vrouwen van een man met ASS. Dit is een uitgebreid protocol van 10 sessies.

 

Voor de e-health module van Therapieland hebben we een kortere versie gemaakt, die met name gericht is op psycho-educatie (uitleg over ASS), dat is de eerste fase in de uitgebreidere partnercursus. De module is geschikt voor zowel mannelijke als vrouwelijke partners van iemand met ASS.

 

De module bestaat uit de onderdelen: wat is autisme, autisme uitgediept, autisme thuis en in het gezin, en communicatie. Aan de hand van ervaringsverhalen en animaties lichten we complexe situaties en de link met de ASS verklaringsmodellen toe.

 

Het is belangrijk dat de module begeleid wordt door een behandelaar met veel autisme-kennis (meer dan alleen basiskennis). Veel partners weten immers al veel van autisme en/of hebben complexe vragen. Het is fijn dat ze hier dan goed in gehoord en geholpen worden

 

Zie hier voor meer informatie over de Therapielandmodule, inclusief een filmpje

Zie hier voor informatie over de uitgebreidere Partnercursus (ASS bij je man, wat dan?)

 

door blijdhoogewys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s