Help kinderen met autisme

We zijn op zoek naar ouders van kinderen tussen 0 tot 4 jaar die een vragenlijst willen invullen voor wetenschappelijk onderzoek. Met de resultaten hopen we kinderen met autisme in de toekomst nog beter te kunnen helpen.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Marrit Buruma en dr. Els Blijd-Hoogewys. We werken bij het Expertise Team Jonge Kind van INTER-PSY en doen samen met Prof. dr. Paul van Geert, van de Rijksuniversiteit Groningen, onderzoek bij zeer jonge kinderen. We hebben de VSCG-2 vragenlijst ontwikkeld; dit is de vragenlijst voor Vroeg Sociaal Communicatief Gedrag (versie 2).

 

Waarom doen we dit onderzoek?

Voordat we de VSCG-2 kunnen gebruiken bij kinderen met autisme, moet eerst onderzocht worden hoe kinderen zonder autisme scoren op deze vragenlijst. Er moet dus eerst een vergelijkingsgroep gevormd worden.

 

Wie zoeken we?

Bent u een ouder van een kind tussen 0 en 4 jaar, dan kunt u ons helpen. Dan vragen we u om de VSCG-2 in te vullen; dit duurt ongeveer 10 minuten. Als u meerdere kinderen heeft (in de leeftijd van 0 tot 4 jaar), mag u natuurlijk meerdere vragenlijsten invullen.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

Als onderzoekscode vult u SocialMedia2016 in.

 

Wat gebeurt er met de gegevens?

De gegevens worden anoniem verwerkt. U krijgt dus niet te horen hoe uw kind heeft gescoord op de vragenlijst.

Wanneer er meer dan 1000 vragenlijsten zijn ingevuld, worden er op groepsniveau statistische analyses gedaan en worden de resultaten gerapporteerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

 

Wat als mijn kind autisme heeft of ik dit vermoed?

Indien u vermoedt dat uw kind autisme heeft, vragen we u niet deel te nemen aan dit onderzoek. We adviseren u dan contact op te nemen met uw arts voor een eventuele verwijzing voor hulp bij u in de buurt.

door blijdhoogewys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s